İçeriğe geç

Ispartalı Nasıl Yazılır

Bursalı nasıl yazılır?

UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bundan sonraki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…

Antalyalı nasıl yazılır TDK?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla “from Antalya” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Antalalı” olmalıdır.

Muğlalı nasıl yazılır?

Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçerisindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.

Malatyalı nasıl yazılır?

MALATYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Malatya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Malatya olmalıdır.

Fransalı nasıl yazılır?

Fransa’da yaşayan insanlar ve onların soyundan gelenler anlamına gelir. Çoğul ekini aldığında tırnak işaretiyle ayrılmaz, Fransız halkı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla Fransızca olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Fransızca olmalıdır.

Bursalı özel ad mı?

25. Özel adlardan türetilen bütün sözcükler büyük harfle başlar: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Avrupalı, Avrupalılaşma, Asyalılık, Darwinizm, Konyalı, Bursalı vb.

Türkiyeli kelimesi nasıl yazılır?

Ancak kısa sürede özellikle Twitter gibi sosyal medya platformlarında artan tepkiler üzerine TDK, “Türk” kelimesini sözlükten çıkardı. TDK, “Türk” kelimesinin tanımını “Türkiye’de yaşayanlar ve bu insanların soyundan gelenler” olarak uygun gördü.

Antep fıstığı nasıl yazılır?

Ancak TDK’ya göre bu kelimenin doğru kullanımı “pistachio”dur. Antep özel isim olduğu için cümlenin ortasında olsa bile büyük harfle yazılır. Bazı kaynaklarda “pistachio” olarak geçse de bir deyim olduğu için ayrı yazılmalıdır.

Alman çeşmesi nasıl yazılır?

ALMANCA FOUNTAIN NASIL YAZILIR? “Alman çeşmesi” özel bir isim olduğundan büyük harfle yazılır. Bu nedenle çeşme kelimesinden sonra bir ayırıcı kullanılmalıdır. Yani sonuna bir ek eklenirse, Alman çeşmesi şeklinde ayrılmalıdır.

Mersinliler nasıl yazılır?

MERSİNLİLİK KELİMESİNİN ANLAMI Mersin’in olma halidir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen ek, çıkmadan yazılır. Bu kelime genellikle mersinliği, mersinli’lik olarak yanlış yazılır.

Muşuz eki nasıl yazılır?

Soru ekleri her zaman ayrı yazılır.

Bodrum nasıl yazılır TDK?

Kıta, deniz, nehir, göl, dağ, boğaz, geçit, plato; ülke, bölge, il, ilçe, köy, semt, bulvar, cadde, patika vb. Coğrafi yer adlarındaki çekim ekleri bir kesme işaretiyle ayrılır. Bu kelime sıklıkla Bodruma mi olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım “Bodrum’a mi?” olmalıdır.

Diyarbakırlı nasıl yazılır?

Bu, Diyarbakır ilinden biri anlamına gelir. Büyük harflerle ve fazladan boşluk olmadan yazılmalıdır. Bu kelime genellikle yanlış olarak Diyarbakırlı, diyarbakırlı olarak yazılır. Doğru kullanımı Diyarbakırlı olmalıdır.

Erzincanlılar nasıl yazılır?

Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincanlı, erzincanlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincanlı olmalıdır.

Kütahyalılar nasıl yazılır?

Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Kütahya’dan türetilen Kütahyalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahyalı olmalıdır.

Bursalı ayrılır mı?

İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim yaratır ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “from Bursa” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Bursalı biçiminde olmalıdır.

Bursamız nasıl yazılır TDK?

BURSA KELİMESİNİN ANLAMI: Türkiye’nin Marmara bölgesindeki illerden biridir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır.

Türkçede nasıl yazılır TDK?

Türkçe nasıl yazılır? TDK’ya göre doğru yazımı? Türkçe mi yoksa TDK’ya göre Türkçe mi? Kelimenin Türkçe doğru yazımı✅ (Doğru kullanım) Türkçe ❌ (Yanlış kullanım) Cümle içinde doğru kullanım: “Hello” kelimesi Türkçe’de selamlama anlamına gelmektedir. sıklıkla kullanılmaktadır.

Kısaltmalara gelen ekler nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nın, vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Prezervatif Kullanan Escort